9 Ekim 2008 Perşembe

Arada Kalmış Bir Kaç Fotoğraf



Bu fotoğraf, sap ayırma makinasından geçirilen üzümlerin (şiraz üzümü) henüz fermentasyona başlamadan önceki hali. Rengi çok hoş olduğu için çekmiştim bu fotoğrafı.
Fermentasyon başladıktan sonra bu renk daha da koyulaşacak.



Bu fotoğraf da yerel üzüm çeşitlerimizden birisi olan Sıksarı üzümünün fotoğrafı. Bu üzüm çardak yapılmış asmalarda ya da ağaçlarrın dallarına sarılarak, ağaçların tepesine çıkmış asamalarda yetişir. Sıksarının yukarıdaki gibi pembe olanı ve bir de buna göre nispeten daha yeşil olanı vardır. Geç olgunlaşan bir üzümdür. Ağustos sonuna doğru olgunlaşmaya başlar.



Bir güz karpuzu (Eylül'ün 23'ünde). Bu karpuz da sabah saatlerinde, dalından koparıldıktan hemen sonra kesilmişti. Gecenin ayazının soğukluğu henüz üzerinden gitmemişti ve çok tazeydi. Fotoğraf çekmeyi seviyorum ya, bunun da fotoğrafını çekiverdim hemen. Bu fotoğraf da hoşuma gitti ve ona da buraya gelmek nasip oldu :)

Arada Bir Hatırlatma : Blogdaki fotoğrafların üzerine tıklayarak büyük olarak görebilirsiniz. Hatta, öyle bakmanız tavsiye olunur :)
.

.

2 yorum:

  1. Bayramda eşim de Bafra nın köyü Selemeliğe gitmişti annesinin köyü..teyzesinin oğlu uzun karpuz:))vermiş.dün kestik hiç umudum yoktu kokusu lezzeti çok güzel çıktı, saklamış bizim için..bu tarihde çok güzel doğrusu.
    afiyetler olsun sizlerede.

    YanıtlaSil
  2. O uzun karpuzlar yerli çeşit karpuzlardır sanırım. Çekirdekleri de kocaman olur. Tadı da piyasadaki (hibrit çekirdeklerden) çokça yetiştirilen karpuzlardan farklıdır. Size de afiyet olsun.

    YanıtlaSil