7 Ekim 2009 Çarşamba

Bodrum Mavi Dergi 32. (Eylül-Ekim) Sayıdaki Yazım / Almanya-Rheingau-Lorch'dan Weingut Mohr'un Sahipleriyle Şarap Üzerine Sohbet

Almanya-Rheingau-Lorch'dan Weingut-Mohr'un sahibi aileden Saynur’la internet vasıtasıyla tanışmış sonrasında da tüm aileyle mail yoluyla haberleşmeye devam etmiştik. Garova Günlüğü sitemde (garova.com) bu yazışmalardan bazı bölümler yer alıyor.

Saynur, Jochen, çocukları Helin ve Moran Ağustos ayında iki haftalığına Muğla/Akyaka'ya tatile geldiler. Tatillerinin iki gününü Bodrum'a ayırdılar ve bir gününde de (15.08.2009) bizi ziyarete geldiler.

Almanya’da şaraphanelere “weingut” deniyormuş. Weingut-mohr (http://www.weingut-mohr.de/), 70 da bağı olan 130 yıllık bir şaraphaneymiş. Jochen bir şarap üretim mühendisi ve bu ailenin dördüncü kuşak temsilcisi. Biraz Türkçe biliyor. Bazen Türkçe konuştuk bazen de konuştuklarımızı Saynur tercüme etti. Zaman çok fazla değildi ama yine de epeyce çok şey konuşabildik.

Bodrum Mavi dergi (Eylül-Ekim) 32. sayıdaki "Almanya-Rheingau-Lorch'dan Weingut Mohr'un Sahipleriyle Şarap Üzerine Sohbet" başlıklı yukarıdaki yazının devamını, aşağıdaki dergi sayfalarının üzerine tıklayarak okuyabilirsiniz...








2 yorum: